en-Aamiainen

30/08/2021

Aamiainen - tuo meidät kahteen leiriin jakava aihe. Toiset eivät syö aamiaista, ei todellakaan. Ja toisille se kuuluu jokaiseen aamuun, ehdottomasti.

Minä kuulun joukkoon, joka syö aamiaisen. Jaksan sillä tavalla huomattavasti paremmin. Nuorempana minullakin oli noin kymmenen vuoden jakso, jolloin en syönyt aamiaista. Se ei vain maistunut.

Aamiaisen ravitsemuksellisesta merkitystä on tutkittu paljon. Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen toteaa HS haastattelussa 25.6.2019 "Riittävän aamiaisen rakentaminen ei ole vaikeaa. Se koostuu kolmesta elementistä. Pitää olla kuitupitoista ja terveellistä hiilihydraattia, riittävästi marjoja, hedelmiä tai kasviksia ja jonkin verran proteiinia. Näin kun tekee, niin nälkä pysyy poissa ja aamupala auttaa rytmittämään päivää."

Minun aamiaisen on muuttunut, aika paljonkin, vuosien myötä. Nykyään pohjalla on Alpron soijajogurttia ja mustikoita pakasteesta, päälle pilkon banaanin ja ripottelen granolaa sekä hieman vielä omasta pihasta esimerkiksi minttua.


Aamiaissmoothie
Aamiaissmoothie