• Travelling with food and beverages •

Kati's Blog

 


Kulttuuria ja naurua -retki suuntasi tällä kertaa päiväretkenä Tallinnaan. Naisten kesken ja vain naisten jutuista nautiskellen. Ja aina mukana kulttuuria enemmän tai vähemmän. Kulttuuria ja naurua -retket ovat varsinaisia henkireikiä meille viiskymppisille ystävyksille.

Niin ne ajat muuttuvat. Kymmenen vuotta sitten ulkomaille matkuestaessani oli minulle itsestään selvää, että haluan syödä hotelliaamiaiset ja ateriat ravintoloissa. Kuinkas sitten kävikään? Tuli ikää ja ajatukset muuttuivat

Hyvinsyöminen on helpompaa valossa ja lämmössä, jossa tarjolla tuoreita ja makeita hedelmiä valmiiksi pilkottuina kohtuuhintaan. Lisäksi monipuolinen ja kohtuuhintainen kala- ja äyriäisvalikoima tarjoaa maukkaan ja terveellisen vaihtoehdon aterialle. Meillä Suomessa on omat haasteemme hyvinsyömiselle.

Fazer Suomi järjesti aamiaistilaisuuden, jossa saimme nauttia jouluisen aamiaisen Fazerin kotona eli Kluuvikadun Fasulla. Kluuvikadulta kaikki alkoi. Kluuvikadulla oli jälleen kerran aivan ihana tunnelma. Aina on.

Sain kasvaa yhdeksän vuotta saman joukon ympäröimänä. Se tuntui hyvälle. Tuntuu vieläkin.

Ruoan ja äidinkielen merkitys perinteen jatkumisessa ja identiteetin kehittymisessä on merkityksellinen. Ruoka ja äidinkieli liittyvät vahvasti kulttuuriseen identiteettiin ja perinteisiin. Ruoan avulla välitetään historiaa, arvoja ja tapoja sekä niiden merkitystä seuraaville sukupolville.