en-Grand Champagne - sukellus sampanjan kuplivaan maailmaan

05/02/2024

Grand Champagne avaa 25-27.4.2024 ovensa jo kahdeksatta kertaa suomalaisille. Tapahtuman tyylikkyys, välittömyys ja ainutlaatuinen asiantuntevuus antavat tapahtumalle oman kuplivan tyylikkään tunnelman.

Tapahtumassa on esillä 73 sampanjataloa ja 300 eri sampanjaa. Kuulemaan ja kyselemään pääsee sampanjatalojen asiantuntijoilta, viinimestareilta ja maahantuojilta. Lisäksi monipuolisen ja ainutkertaisen oppimiskokemuksen antavat 47 Master Classia ja 1856 paikkaa Master Classeille. Miltä kuulostaisi Champagne Bollingerin kellarimestari Dennis Bunnerin Master Class La Grande Année Jeroboams – Stairway to Bollinger heaven, jossa avataan Jerobeam la Grande vuosilta 1983, 1989, 1999, 2005, 2012 ja 2015 tai Champagne Deutzin kellarimestari Caroline Latriven pitämä For the Amour of Deutz Master Class, jossa avataan Amour de Deutzit vuosilta 1995, 1999, 2002, 2006 ja 2013.

Oman sävynsä tapahtumaan tuovat myös aikataulutettu avaus Rare & Fine pulloille. Lippujen myynti tapahtumaan ja Master Classeihin alkoi muuten tänään. Heti lippuja oli myyty jo yli kymmenneen maahan. Aikamoinen tapahtuma siis, joka houkuttelee osallistujia ympäri maailman, ei vain Ranskasta Champagnesta ja Suomesta.

Olen osallistunut Grand Champagneen useampana vuotena aina erilaisissa rooleissa niin näytteilleasettajan palveluksessa, pressilistalaisena kuin kävijänä. Aina upea kokemus. Grand Champagnen tunnelma on aivan omanlaisensa. Saas nähdä millä roolilla tänä vuonna loppujen lopuksi tapahtumassa, mutta ihan varmasti paikalla.

En ole ollut aiemmin tapahtumassa, jossa kaikki ovat yhtä sitoutuneita teemaan, tunnelmaan ja tuotteisiin. Osallistujia yhdistää erityisesti halu oppia ja ymmärtää sampanjoiden maailmasta lisää sekä tietenkin suurin kaikista eli sampanjasta nauttiminen.

Suosittelenkin tapahtumaa niin sampanja-aloittelijoille kuin konkareille. Tapahtumassa on varmasti jokaiselle jotakin.

Tehdäänkö treffit sampanjan äärelle Vanhalle Ylioppilastalolle?