en-Aineeton lahja

21/11/2021

Lahjan antaminen on mieluisaa. Vielä mieluisampaa se on silloin kun lahjan saaja pitää lahjastaan ja siitä tulee hyvä mieli sekä antajalle että saajalle.

Tänä päivänä ihmisillä on pääsääntöisesti kaikki se tavara, jota he jo tarvitsevat. Harva meistä enää ilahtuu siitä satunnaisesta uudesta tuotteesta, joka päätyy kaapin nurkkaan. Arvoon ovat nousseet erilaiset aineettomat lahjat. Hyviä ideoita aineettomiin lahjoihin löytyy mm https://www.hsy.fi/annajotainmuuta -sivustolta. Aineeton lahja mahdollistaa parhaimmillaan sekä antajalle että saajalle positiivisen muistikokemuksen ja hyvän olon tunteen.

Yksi hyvä aineeton lahja ovat erilaiset ruokakurssit. Ruokakursseja järjestävät mm työväenopistot ja yksityiset ruokatoimijat. Räätälöidyt ruokakurssit voidaan toteuttaa etä- ja lähitoteutuksena. Räätälöidyt ruokakurssit sopivat esimerkiksi työyhteisölle, isänpäivän lahjaksi, joululahjaksi, ikääntyvälle tai itsenäistyvälle.

Teemana esimerkiksi opiskelijaruoka, erityisruokavaliot, nepalilainen, vietnamilainen, provencelainen, pastakurssi, toscanalainen, kasvisruokakurssit, vegaaniruoka, gluteeniton ja planetaarinen ruokavalio.

Ruokakursseihin voidaan yhdistää myös juomapruuvit makuvesillä, kombuchoilla, oluilla ja kuohuviineillä. Kurssin jälkeen osallistujilla on taito valmistaa uutta erilaista ruokaa sekä reseptit ja ostoslistat kurssin ruokiin.

Parasta annetussa ruokakurssilahjassa on uusi taito sekä yhdessä vietetty aika valmistamalla ruokaa ja syömällä se yhdessä. Yhdessä syöminen tekee hyvää keholle ja mielelle.