en-Kesäkurpitsaspagettia

29/08/2021

Hui, mikä sanahirviö tuo otsikko on! Ruoka onkin sitten ihan mielettömän maukasta.

Aloitin keväällä niin kuin muutama muukin kaupunkiviljelyn omalla kotipihallamme. Hankin Bauhausista kolme lavakaulusta eli istutuslaatikkoa. Kahteen istutuslaatikkoon istutin erilaisia yrttejä. Erityisesti sitruunatimjami on päässyt kutkuttelemaan meidän makuhermojamme. Se oli huippulöytö ja sitä onkin nyt joka päivä ainakin jossain ruoassa.

Kaksikerroksiseen istutuslaatikkoon ostin Plantagenista kolme kesakurpitsan taimea. Satoa tulee, juuri mukavasti omaan tarpeeseen ja vähän ylikin. Olenpa laittanut kesäkurpitsan kukkakimppuunkin koristeeksi.

Parasta ovat olleet kaikki ne ihanat ruoat, joita olen kesäkurpitsasta valmistanut. On ollut paistettuna, grillattuna, raasteena, upotettuna sinne, tänne ja tonne. Paras oivalluksen on ollut kayttaa julienne rautaa ja raastaa kesäkurpitsa spagetiksi. Kuorimaveitsellä tai juustohöylällä voisi höylätä kesäkurpitsatagliatellea.

Tiesitkös, että kesäkurpitsa on loistava tuote; ravitsemuksellisesti ja satokausituotteena. Alhaisen hiilihdyraattipitoisuutensa (2,5g/100 gr) vuoksi se on useille hyvä vaihtoehto korvata pasta tai lisätä omaa kasvisten käyttöä. Kesäkurpitsasasta saa mukavasti mm. vitamiineja B1, B2, B6, C ja K sekä kuituja. Ei mikään turha tuote siis.

Tämän kesän ehdoton hitti on meillä ollut sitruunainen kesäkurpitsaspagetti. Sopii ateriaksi sellaisenaan tai sitten lisukkeena.

  • Suikaloi kesäkurpitsa
  • Laita pannulle öljyä ja valkosipulia makusi mukaan
  • Paista suikaleita pannulla sen verran, että kuumenevat, jätä "al dente"
  • Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla
  • Raasta päälle parmesania ja ripottele vielä esimerkiksi auringonkukansiemeniä