en-Kokoomuslaisuus - vastuuta, velvollisuutta ja onnea

22/04/2023

Sunnuntaina äänestettiin eduskuntavaaleissa. Minua vuonna 1989 Kokoomusnuoriin liittynyttä vaalien tulos ilahdutti. Kokoomus tuli takaisin ja sai ansaitsemansa voiton. Kokoomuslaisuuden 34-vuotis taiteilijajuhlaa on ilo viettää vaalivoiton huumassa.

Yhä usempien asioiden sysääminen yhteiskunnan vastuulle on häirinnyt minua pidempään. Lisääntyvä valtion velkaantuminen kurjistaa jälkipolviemme tulevaisuutta. Nyt toivon suunnalle muutosta. Vastuullista muutosta. Muutosta, joka muistaa myös vähempiosaiset. Muutosta, joka takaa turvallisen tulevaisuuden myös lapsillemme.

Kokoomuslaisuus on minulle merkinnyt aina vastuuta ja vapautta. Itse asiassa samoja asioita kuin yrittäjyyskin. Tulevaisuuden Suomi mahdollistaa yrittäjyyden, luo siihen edellytyksiä ja on omalta osaltaan nostamassa talouttamme nousuun. Ilman työtä ja työpaikkoja sekä kasvua ei maamme menesty.

Aamulla kävimme Eskon kanssa lenkillä, niin kuin joka aamu käymme. Hiljalleen lumi sulaa ja metsässä on vielä hiljalleen heräävää maata näkyvissä. Vertauskuvallisesti tunsin kuinka myös luonto kertoi uuden synnystä, uuden alun synnystä. Ehkä luonto kertoi minulle myös tänään alkavasta Nato-jäsenyydestä.

Kokoomuslaisittain hyvinvointi syntyy vain työnteosta ja yrittämisestä. Siksi kokoomus haluaa rakentaa Suomea, jossa yrittäjällä on mahdollisuus ottaa riskiä, onnistua ja epäonnistua, kasvattaa yritystään ja palkata ihmisiä töihin.

Elintarvikealan, lähituotannon ja omavaraisuuden osalta toivon suuresti hallitusohjelmaan kirjattavan tavoitteita normien purusta, ylisääntelystä sekä terveen kilpailun edistämisestä. Esimerkkinä mainitsen kalastuksen. Kotimaista kalaa menisi kaupaksi enemmän kuin kaupalliset kalastajat saavat pyydettyä. Kaupallisten kalastajien määrä on 2000-luvulla vähentynyt pääosin kalastajien ikääntymisen vuoksi. Uusien kalastajien tuloa alalle vähentävät mm hylkeiden ja merimetsojen kalastukselle aiheuttamat ongelmat sekä vaikeudet saada pyyntilupia.

Maamme toiseksi suosituin viljelykasvi on kaura. Kaura on vaatimaton kasvi, joten se sopii hyvin viljeltäväksi ympäri maan. Kauran jalostuskapasiteetti on lisääntynyt vuosi vuodelta sekä kotimaan että vientimarkkinoille. Uusia innovaatioita tarvitaan niin kotimarkkinoille kuin vientiäkin ajatellen.

Kokoomuksen eduskuntavaaliohjelmassa todetaan "Parannamme suomalaisen ruoantuotannon kilpailukykyä. Varmistamme huoltovarmuuden ja ruokaturvan. Tarjolla on oltava suomalaista turvallista, terveellistä ja kestävästi tuotettua ruokaa. Maataloutta on kehitettävä kilpailukykyiseen, elinvoimaiseen ja yrittäjämäiseen suuntaan. Parannamme ruoka- ja elintarvikeviennin edellytyksiä."

Kiitos suomalaiset kokoomuslaisten vaalivoitosta. Ilo asua Kokoomuksen johtamassa Suomessa!