en-Laivamatkustaminen koronaturvallisesti

07/09/2021

Koulut ovat alkaneet ja Suomen lomakohteissa on vähän asiakkaita. Ahvenanmaalla positiivisesti turisteja vielä, mutta ei ruuhkaksi. Hyvä aika lähteä naisten kesken Ahvenanmaalle, jossa ystävälläni on mökki. Suunnitelmissa oli keskustelua, höpötystä, patikointia, taidetta, ruokaa ja rentoutumista. Ahvenanmaa on aina hyvä kohde.

Lähdimme matkaan tiistai-aamuna Viking Linen Amorellalla Turusta Maarianhaminaan. Mukanamme meillä oli autot.

Laivalla meillä oli hytti, jossa on mukava jutustella, ottaa unoset aikaisen aamun jälkeen ja vältellä suurempia kontakteja sekä tehdä töitä. Päivähytti on erinomainen vaihtoehto kun haluat matkustaa rauhallisemmin osallistumatta laivan aktiviteetteihin ja vältellä niitä isompia ihmismäärää. Hiljaista on laivalla, kesän vilkkaudesta ei ole tietoakaan.

Aamu-unosten jälkeen nautimme etukäteen varaamamme Premium-aamiaisen, jolla on perinteisesti väljempää. Turvavälit olivat reilut, siisteydestä ja puhtaudesta pidettiin hyvää huolta. Henkilökunnalla oli maskit kasvoillaan. Ja aamiainen oli niin kaunis ja maukas.

Laivan TaxFree-kaupassa meidän ei tarvinnut käydä kuin kertomassa autoni sijainti. Olin tehnyt (tai siis aviomies teki) pre-orderin edellisenä iltana ja näin ollen ostokseni kuljetettiin suoraan autokannelle autoni viereen. Minun tehtäväksi jäi nostaa ostokset auton takakonttiin. Kätevää muulloinkin kuin näin pandemia-aikana. 

Tämä kirjoitus jatkuu nyt torstaina. Olen palaamassa takaisin mantereelle Viking Gracella. Ystäväni jäi vielä muutamaksi päiväksi mökilleen. Minulla on tälläkin matkalla päivähytti. Teen tässä hieman töitä, otan unoset ja käyn jossain vaiheessa iltaa cafeteriassa syömässä ruoan. Ihanien ahvenanmaalaisten kalaruokien jälkeen päivälliseksi voisi maistua lihapullat.

Tämä tapa matkustaa laivalla tuntuu juuri hyvältä tässä tilanteessa. Oma pieni osuus tuli tehtyä myös kotimaisen matkailun hyväksi.