en-Pörriäiset ja kestävät työkalut

12/06/2023

Pörriäiset ja kestävä kehitys - Satokausikalenteri ja Fiskars, kuuluvat yhteen. Mutta miksi. Fiskars haluaa kannustaa harkittuihin valintoihin pihoilla. Harkituilla valinnoilla edistämme ympäristömme hyvinvointia. Työkaluillakin on väliä. Useat Fiskarsin työkalut on suunniteltu edistämään kasvien tervettä kasvua mm leikkauskulman oikealla suunnittelulla. Lisäksi välineet ovat kestäviä.

Eilisessä Fiskarsin ja Satokausikalenterin tilaisuudessa keskustelimme paljon keskeneräisyyden sietämisestä. Pihan reunassa oleva risukasa on erinomainen hyönteishotelli ja ne voikukat ovat tärkeitä pölyttäjille. Minä inhoan voikukkia (on totta!) ja pyrin hävittämään voikukat. Ikuisuustaistelu… Jotta meidän pihassa on pörriäisille hyviä paikkoja on meillä monia muita kukkivia kasveja, kuten juuri nyt upeana kukkiva omenapuu sekä syötäviä orvokkeja. Ja on meillä pihan reunalla risukomposti ja hyönteishotellikin.

Pihan hyvään huolehtimiseen tarvitaan erilaisia välineitä mm kastelua. Ihastuin eilen testatessani Fiskarsin kastelun lisälaitteita…. Saimme tilaisuudesta muutamia Fiskarsin työkalu-uutuuksia kotiin. Kotiinpäästyä viedessäni tuotteita muiden puutarhavälineiden kaveriksi havahduin, että meillähän on todella paljon jo entuudestaan erilaisia Fiskarsin välineitä ja ne ovat olleet kauan.

Vuonna 1997 ostimme edelleen asumamme talomme Mankkaalta. Niiltä ajoilta meillä on mm Fiskarsin lapio, omenapuuleikkuri ja edelleen lähes viikoittain käytössäni oleva harava-kuokka ja istutuslapio. Se, että tuote on kestävä, mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja kasvin hyvinvointia edistävä ovat tällaisena kulutusta ihannoivana aikana hieno asia.

Kestävyyteen havahduin todella vasta eilen. Onhan se merkityksellistä, että aktiivisesti käytössä oleva tuote kestää, jopa siis yli 25 vuotta. Eihän tuo ole kovinkaan tavallista tämänpäiväinen tuotteille.