en-Pullan tuoksu

19/02/2022

Pullan tuoksu

Tuoreen pullan tuoksu - yksi maailman parhaista tuoksuista. Makuhermoja ja hajuaistia hellivä tuoksu laittaa naaman pakostakin hymyyn.

Pullantuoksuinen äiti on mielenkiintoinen dilemma. Se jakaa näkökulmat helposti kahtia, joko olet ihana pullantuoksuinen äiti tai sitten kiireinen pullaa leipomaton uraäiti. Jos oletkin uraäiti, joka on myös pullantuoksuinen? Sellaisiakin on. Ihan varmasti. Ja niin on varmasti pullantuoksuisia uraisejäkin.

Aikoinaan hyviksi koettujen tuoksujen oli tarkoitus tuoda ylellisyyttä elämään. Ne viestittivät nautinnoista. Hajusteet kuuluivat yläluokan ja hallitsijoiden elämään. Tuoksumieltymyksien sanotaan olevan perittyjä. Hajuaisti on yhteydessä makuaistiin. Makuaisti on kokonaisvaltainen tapahtumaketju suussa, nielussa, nenässä ja aivoissa.

Tuoksut ovat tänäkin päivänä merkityksellisiä. Pullan tuoksua käytetään asuntokaupassa tuomaan myytäviin koteihin lempeää kodin tuoksua. Kaupoissa käytetään erilaisia tuoksuja. Tutkimukset osoittavat, että tuoksuilla voidaan vaikuttaa positiivisesti yrityksen liikevaihtoon.

Onkohan koskaan ajateltu käytettävän tuore pulla -tekniikkaa hankalissa neuvotteluissa? Poikiemme ollessa teinejä saatoin leipoa pullaa hetkenä kun meillä oli ns tiukat paikat kyseessä. Vatsa täynnä tuoretta pullaa on huomattavasti helpompi jutella kuin nälkäisen ja väsyneen teinin kanssa. Suosittelen kokeilemaan. Jos et ehdi itse pullaa leipomaan niin kaupan raakapakasteet ovat loistava apu. Tuoreet leipomon pullatkin voi laittaa uuniin muutamaksi minuutiksi tuomaan lämpöä ja tuoksua kotiin.

Maanantaina 7.2. klo 17 alkaen leivotaan pullaa ja keskustellaan herkkujen merkityksestä terveydelle ja lääketeollisuudessa. Liity mukaan Zoomissa

https://us02web.zoom.us/j/85340500679?pwd=MW5LYTRrYmpTeVJORmlYbDRkN1pwQT09

Pullaa ovat leipomossa omissa kotikeittiössään Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti ja KM kotitalousopettaja, ruokapedagogi, yrittäjä Kati Pohjanmaa

Osallistuaksesi pullan leivontaan omassa kodissa tarvitsee sinun varata seuraavasta ainekset

2,5 dl maitoa

50 g tuore hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

8-9 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

100 g leivontamargariinia/voita

Pinnalle raesokeria

Jos haluat valmistaa pullistasi laskiaispullia niin hankithan kotiisi myös kermaa kermavaahtoa varten sekä hilloa tai mantelimassaa.