en-Syömisen helppous

18/12/2022

Joskus järkevä syöminen on helppoa ja välillä se on todella vaikeaa. Viimeksi kirjoittelin minäkuvasta ja ylipainosta. Kirjoittelen tätä blogitekstiä Gran Canarialla My Bnb Boot Campilla, jossa meillä on päivittäin kolme erilaista liikuntatapahtuma. Juuri nyt aktiivinen liikkuminen ja terveellinen syöminen on helppoa.

Matkaamme kuuluu puolihoito, jossa nautimme aamiaisen ja illallisen laajasta ja monipuolisesta buffet-tarjonnasta. Päätin ennen ensimmäistä ateriaa, että jätän makeat väliin. Näin on minun tehtävä. Muuten lähtee lapasesta.

Lounaaksi valossa ja lämmössä maistuu erinomaisesti salaatti. Salaatteja syön muutoinkin usein lounaaksi. Päivä muodostuu kolme kertaa liikuntatapahtuman ja ruokailun rytmittäväksi kokonaisuudeksi. Tällä on helppo mennä. Välissä hieman auringonottoa tai työntekoakin.

Jäin miettimään, mikä vaikutus terveelliseen syömiseen on valolla, lämmöllä ja liikunnalla. Tiedetysti valo voimistaa serotoniinin tuotantoa, jota kehomme tarvitsee mielialan säätelyyn. Serotoniini vaikuttaa myös ruokahaluun. Mieliala paranee, ruokahalu pienenee ja makeanhimo helpottaa, kiitos auringon.

Minä olen tunnetusti hyvästä ruoasta ja juomasta nauttiva ihminen. Hyvä ruoka ja juoma on myös työtäni. Ei olisi ollenkaan mahdotonta, että valitsisin tuolta buffet-pisteiltä lautasilleni niitä epäterveellisiä sokeri- ja rasvapommeja. Nyt kun olen alkuun tiukka ja valitsen lautaselleni herkullista ja terveellistä niin saan koko viikon sujumaan järkevästi syöden. Kaikki eivät tarvitse tällaista kuria, minä tarvitsen.

Valossa ja lämmössä sekä hyvin liikuntaa päiviin sisältyvänä tuntuu kehokin kaipaavan enemmän niitä terveellisiä kuin vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja. Jos olisin pimeässä ja kylmässä voi olla, että huoneeseeni olisi tullut hankittua naposteltavaksi vaikka Halvan suklaalakukuulia. Ne ovat yksi heikkouteni....

Mitä tapahtuu tämän matkan jälkeen? Jääkö hyvä ja monipuolinen sekä terveellisempi ja terveempi ruokailu päälle?

Nyt treenivaatteet päälle ja edessä on päivän kolmas treeni, näin illalla 60 min kehonhuolto ja rentoutus. Treenin jälkeen vielä suihku ja mekko päälle illalliselle. Kyllä kelpaa!