en-Visit Lohja - pari hyvää ruokavinkkiä

17/07/2022

Visit Lohja

Kesäelämääni ja itseasiassa ympärivuotiseen elämäämme kuuluu erimittaiset ajanjaksot Lohjalla Hiidenveden rannalla. Aviomiehen suku on näillä seuduilla vapaa-ajanasunut vuodesta 1933 alkaen ja minä vuodesta 1995.

Mitä kaipaa vapaa-ajanasukas Lohjalta? Tapahtumia, kulttuuria, hyviä ravintoloita ja rantapalveluita. Mitä Lohjalla on saatavilla? Kesäkuun alussa on Lohjan kahvilapäivät? Voi miksi se on jo tuolloin? Yleensä me kesäasukkaat olemme kesäkuun alussa vielä täydessä työvauhdissa ehkä etätöissä emmekä pääse tapahtumaan osallistumaan. Juhannuksen jälkeen lomien alettua olisi enemmän kuin tervetullutta päästä osallistumaan lohjalaiseen erinomaiseen ja perinteiseen kahvilakulttuuriin. Mielelläni kiertäisin kahvilasta toiseen nauttimassa maukkaista leivonnaisista ja ohjelmasta.

Valitettavasti on jo useana vuonna jäänyt välistä käynti St Honoressa ja Cafe Laurissa. Molemmista on kyllä vahva muistikuva herkullisista leivonnaisista. Torikahvitkin ovat jääneet välistä...

Kerran kesässä tulee käytyä Lohjan museolla ja siellä on ihana kahvila. Tämän vuoden museovierailu on vielä käymättä Museokorttini kanssa. Käydessäni vierailen aivan varmasti myös Museokahvilassa. Verkkosivujen mukaan kahvila on avoinna taas kesällä ja saatavilla on itsetehtyjä herkkuja ja kahvia Myrna-kupeista Lohjan Museokahvilasta

Katselin Visit Lohjan verkkosivuja ja jäin kaipaamaan kulttuuritapahtumia mökkiläisille ja vierailijoille. Miten olisi meidän lomailijoiden ja vapaa-ajanasukkaiden oleskeluaikaan Lohjan kirkossa konsertti esim aina tiistaisin, Lohjan museolla konsertti ja lounas kerran kuukaudessa, kahvilapäivä? Minä kaipaisin ja osallistuisin. Osallistuisikohan muut? Voisikohan Tytyrin kaivosvierailun yhteydessä olla esim lohjalainen lounas alhaalla kaivoksessa?

Tämän alkukesän positiivisia ruoka-asioita on Lohjalla kaksi. Huikean hyvä intialais-suomalainen ravintola Amar on edelleen olemassa. Tänäkin vuonna kävimme juhannuksen aaton aaton ruokakauppamatkalla lounaalla Amarissa. Talo oli täynnä väkeä ja ruoka maistui. Niin meillekin - erinomaisesti.

Toinen iloinen yllätys oli juhannussunnuntaina veneillessämme Hiidenvedellä. Hiidenveden BBQ, Hiidensillalla maantien toisella puolella kuin Hiidenpirtti, oli uusi tuttavuus mielettömän hyvä. Itsesavustetut lihat, maistuvat briossit burgereissa, itsesavustettu lohi kalaburgerissa. Kastiketta juuri sopivasti ja mahtava kokonaisuus. Ruokailijoita oli paljon. Meille kerrottiin tilaust tehdessä, että tilauksemme tulossa kestää 45 min. Ne muuten tuli juuri tuossa ajassa. Kannatti odottaa, maistui. Tänne veneilemme toistekin.