en-Yhdessä

17/09/2023

Talous tiukkenee, korot nousevat, väkeä irtisanotaan, taloudellinen liikkumavara tiukkenee, mitä vielä? Yksi kuitenkin pysyy, syötävä on ja mieluiten monipuolisesti.

Oletko huomannut, kuinka yhdessä syöminen luo hyvinvointia ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta? Ruokailu ei ole vain välttämätön ruumiillinen tarve, vaan se on myös sosiaalinen ja henkinen kokemus, joka edistää terveyttä ja onnellisuutta monin tavoin.

Yhdessä syöminen ystävien, työkavereiden tai perheenjäsenten kanssa tarjoaa mahdollisuuden luoda vahvoja sosiaalisia siteitä. Ruokapöydässä jaetaan paitsi ruokaa myös tarinoita, kokemuksia ja tuntemuksia. Yhdessäsyöminen vahvistaa tunnetta yhteenkuulumisesta ja tärkeydestä, mikä edistää henkistä hyvinvointia.

Yhdessä syöminen voi myös vaikuttaa positiivisesti mielialaan. Ateriaseura luo tilaisuuden rentoutua ja nauttia hetkestä ilman päivittäisen kiireen aiheuttamaa stressiä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että aterioiden jakaminen muiden kanssa voi vähentää stressihormonien erittymistä ja edistää rentoutumista. Surullista on se, että me suomalaiset syömme OECD-maiden kansoista vähiten yhdessä.

Yhdessä syöminen ei ole vain vatsan täyttämistä, vaan se on monipuolinen kokemus, joka voi edistää fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Kun yhdistämme yhdessä syömiseen yhdessä ruoanlaittamisen olemme todellisen yhdessätekemisen äärellä. Nyt jatkuvasti muuttuvina ja haastavina aikoina haluan omalta osaltani kannustaa teitä työnantajia, tiimivetäjiä ja ystäväporukoiden kokoonkutsujia mahdollistamaan vaikkapa lounaalla erilaiset yhdessä ruoantekemisen ja siitä nauttimisen mahdollisuudet.

Milloin tehdään yhdessä tiimin ruokaisa ja virkistävä salaattibuffet lounaaksi sekä maukkaita mocktaileja kaveriksi? Välineiksi meillä riittää neuvotteluhuone ja mikroaaltouuni.

Laita minulle viesti kati@katipohjanmaa.fi niin kalenteroidaan ja suunnitellaan teille oma ruokatapahtuma.