• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Hyvinsyöminen on helpompaa valossa ja lämmössä, jossa tarjolla tuoreita ja makeita hedelmiä valmiiksi pilkottuina kohtuuhintaan. Lisäksi monipuolinen ja kohtuuhintainen kala- ja äyriäisvalikoima tarjoaa maukkaan ja terveellisen vaihtoehdon aterialle. Meillä Suomessa on omat haasteemme hyvinsyömiselle.

Fazer Suomi järjesti aamiaistilaisuuden, jossa saimme nauttia jouluisen aamiaisen Fazerin kotona eli Kluuvikadun Fasulla. Kluuvikadulta kaikki alkoi. Kluuvikadulla oli jälleen kerran aivan ihana tunnelma. Aina on.

Sain kasvaa yhdeksän vuotta saman joukon ympäröimänä. Se tuntui hyvälle. Tuntuu vieläkin.

Ruoan ja äidinkielen merkitys perinteen jatkumisessa ja identiteetin kehittymisessä on merkityksellinen. Ruoka ja äidinkieli liittyvät vahvasti kulttuuriseen identiteettiin ja perinteisiin. Ruoan avulla välitetään historiaa, arvoja ja tapoja sekä niiden merkitystä seuraaville sukupolville.

Suomalainen ruoka tunnettuna puhtaudesta, laadusta ja luonnollisista raaka-aineista tekee siitä houkuttelevan vientituotteen ympäri maailman. Luxemburg on yksi hyvinkin mielenkiintoinen ja eksklusiivinenkin markkina-alue

Elo 30

Yhdessä

Talous tiukkenee, korot nousevat, väkeä irtisanotaan, taloudellinen liikkumavara tiukkenee, mitä vielä? Yksi kuitenkin pysyy, syötävä on ja mieluiten monipuolisesti.

Espoo on ruokakaupunki, joka tarjoaa kattavan valikoiman ruokailumahdollisuuksia tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin. Riippumatta siitä, oletko kiinnostunut gourmet-ruoasta, perinteisistä paikallisista mauista tai kansainvälisistä herkuista, Espoossa on varmasti jotain, mikä miellyttää makunystyröitäsi.

Tämä kesä on ollut niin omanlainen. Alkukesästä oli kuuma ja kuiva ja nyt onkin sitten satanut vettä oikein urakalla niin Lohjalla kuin Espoossakin. Ajatuksissani on pyörinyt ihmetys, kuinka meidän suomalaisten ruokatuottajien käy tänä satokautena. Haasteita ilmeisesti on.