Nyt Tekeillä -Blogi

 


Siis mitä? Onko? Kyllä on. Espoon ruokakulttuuria leimaa nuoruus, kaupungin kasvu muuttoliikkeen myötä sekä satelliittimainen ja omaleimainen kaupunkikulttuuri. Muistaa pitää myös Espoon kautta kulkeneen Kuninkaantien, kartanoiden ja meren merkitys. Vahvuuksia nämä kaikki kun ymmärrämme merkityksen.

Espoo on edelläkävijä kaupunkien joukossa. Edelläkävijä monessa asiassa, mutta yksi perustarve on varsin vähällä näkyvyydellä - espoolainen ruoka.

Olin viime viikolla Fazer Suomen kutsumana aamiaisella Kluuvikadun Fazerilla. Edellisestä käynnistä oli kulunut jo tovi. Avatessani oven ja kävellessäni sisään tulvahti mieleeni valtavasti muistoja. Näin taitaa käydä monelle muullekin sillä onhan Kluuvikadulla ollut Karl Fazerin kahvila vuodesta 1891. Silloin nimenä oli Karl Fazerin...

Kaksi vuotta on tullut matkailua Suomessa ja tutustuttua myös maakuntiemme ruokakulttuuriin. Koen matkustaessa, eikä vain ulkomailla, oleellisena osana nauttia paikallista ruokaa. Osassa kohteista paikallisen ruoan löytäminen resepteineen ruokakaupasta on ollut helppoa ja osassa en sitä ole onnistunut lainkaan huomaamaan. Oli eräskin...

Täytin eilen 52 vuotta. Koen ja tunnen eläväni parasta aikaa juuri nyt. Tiedän ja tunnen itseni. Tiedän, mitä haluan ja mitä en halua. Tunnen mieleni ja kehoni ja tunnistan milloin on hyvä lisätä vauhtia tai milloin löysätä. Ja ehkä parasta osaan myös toimia.

Menneet vuodet ovat haastaneet kaikessa yllättävyydessään myös maanviljelijämme sekä elintarviketeollisuutta. Viimeisimpänä Ukrainaan kohdistunut hyökkäys ja sen tuomat haasteet tulevan vuoden ja tulevien vuosien vehnäsadolle maailman laajuisesti.

Syön päivittäin. Kolmesta viiteen isompaa tai pienempää ruokakokonaisuutta. Tunnistan olevani fleksaava sekaani. Siis hetkinen....

Kulunut viikko on ollut yrittäjän elämässäni yksi kiireisimmistä. Töitä on ollut paljon ja ne ovat olleet mieluisia. Juuri sellaisia töitä, joiden takia yrittäjäksi lähdinkin.

Suurin tunteeni tänään on hämmennys. Olen hämmentynyt kuinka maailman meno on muuttunut ennalta-arvaamattomaksi. Brexit, Trump presidentiksi, Covid-19, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja useat luonnonmullistukset. Mitään näistä en osannut aavistaakaan vasta muutama vuosi sitten. Enkä osaa aavistaa, mitä tulee vielä eteeni.