Blogi

 

Lahjan antaminen on mieluisaa. Vielä mieluisampaa se on silloin kun lahjan saaja pitää lahjastaan ja siitä tulee hyvä mieli sekä antajalle että saajalle.

Syömme joka päivä, monta kertaa. Joka kerta myös juomme tai ainakin suurin osa myös juo jotakin syödessään. Mietimmekö sitä, mikä juoma sopii ruokaamme? Yleensä emme. Otamme lasin maitoa lounaan kanssa, koska olemme opetettuja tekemään niin. Tai lasin vettä koska emme pidä maidosta.

Meidän suomalainen ruoka. Minä tykkään ja olen ylpeä ruoastamme. Se on puhdista, ravitsevaa ja raikasta. Makuja ei ole liikaa, mutta kaikessa raikkaudessaan ja tuoreudessaan ihan parasta. Minun ei tarvitse miettiä onko syömäni ruoka turvallista syödä - voin olla varma elintarvikeketjumme toimivuudesta ja luottaa viranomaisiimme.

Stadin Silakkamarkkinat aukeavat jälleen kerran sunnuntaina. Oli monta vuotta, jolloin en osannut arvostaa silakkaa, mutta ikä ja kaiketi makuaistin kehittyminen ovat tehneet osansa. Nykyään pidän silakasta, erityisesti erilaisista maustesilakoista.

Ketogeeninen ruokavalio on ollut esillä viime vuosina välillä enemmän ja välillä vähemmän. Muistan aikoinaan lehtien otsikoiden huutavan painonsa pudottaneiden karppaajien onnistumisista. Jäikö tuosta buumista jotain jäljelle. Taisi siitä jäädä.

Suosi suomalaista on meihin suomalaisiin vahvasti iskeytynyt mainoslause. Sanotaan, että suomalainen työ ja osaaminen ovat hyvinvointimme ja menestyksemme perusta. Suomalainen ruoka on terveellistä, puhdasta ja turvallista. Tänä päivänä suomalainen ruoka on myös innovatiivista, erityisesti ruokateollisuutemme on kunnostautunut tällä sektorilla.

Aikoinaan nautin useammin olutta, varsinkin vehnäolutta. Jostain syystä viime vuosina olen enemmän nauttinut luxemburgilaisia BernardMassardin kuohuviinejä juhlahetkien ruokajuomana. Kyse on ehkä ollut siitä, että olut täyttää vatsan helpommin ja kuohuviini sopii upeasti koko aterian alkuruoasta jälkiruokaan.

Fermentoitu ruoka tai juoma, sen sanotaan olevan terveysvaikutteista. Mitä on fermentointi? Fermentointi tarkoittaa ruoan hapattamista maitohappobakteerikannalla tai käymisprosessilla. Hapatetuista tuotteista taidamme tuntea parhaiten hapankaalin. Juomista kombucha on jo tuttu monelle.

Mitä ihmettä tapahtui? Jääkaapissa on ruokaa, mutta teinimme huomauttaa, että ei ole mitään syötävää. Taas sillä on joku patukka kädessä ja Wolt-kuski kantaa meille pizzaa. Kuinka tässä nyt näin kävi?