• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Tapiola on kehittynyt viime vuosina paitsi kulttuurin myös ruokailuelämysten keskittymäksi. Kaupunginosa tarjoaa erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tekevät siitä täydellisen paikan nauttia sekä herkullisista aterioista että kulttuurista – kaikki kävelyetäisyydellä toisistaan. Ja Tapiolaanhan pääsee metrolla.

Loma ja arki. Kaksi positiivisia tunteita herättävää ajanjaksoa. Molempia odottaa, molemmista nauttii ja molemmista haaveilee. Onneahan tämä on.

Lähiruoka on noussut viime vuosina yhä suurempaan suosioon. Sen merkitys ympäristön ja paikallisen talouden kannalta on merkittävä, mutta yhtä lailla sen rooli ruokakulttuurissa on huomionarvoinen. Monissa kunnissa lähiruoan käyttö on edelleen vähäistä, jopa edustuspalveluissa. Mitä voitaisiin tehdä tilanteen parantamiseksi?

Maanantaina alkoi historiallisesti uusi ajanjakso suomalaisessa alkoholimyynnissä. Viinit saapuivat ruokakauppoihin. Tämä muutos voi jopa kannustaa alkoholinkäytön vähentämiseen. Kahdeksanprosenttiset viinit ovat mahdollisuus.

Suomalaisuuden ytimeen voi päästä myös siiderien kautta. Meillä suomessa valmistetaan myös aito siideriä. Kyllä. Ja koko ajan kehittyvällä ammattitaidolla. Suomalainen aito siideri tehdään suomalaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita ja luonnollisilla käymismenetelmillä.

Hymähtelin ja vähän häpeilinkin kertoessani työmatkoistani Aurinkorannikolle ja Fuengirolaan. Ihan oikeasti oli näin, mutta ei enää. Moni tuntee Fuengirolan lähinnä turistirysänä ja örvellyspaikkana, mutta todellisuudessa se on paljon enemmän. Paljon enemmän kuin pelkät hiekkarannat ja brittituristien täyttämät pubit sekä suomalaisten...