Nyt Tekeillä -Blogi

 


Espoo 50 - minä kohta 52. Olen asunut Espoossa 7-vuotiaasta lähtien, kouluni täällä käynyt, espoolaiseksi kasvanut. Olen espoolainen - ylpeä juuristani. Kun minulta kysytään, mistä olen kotoisin, olen Espoosta ja espoolainen.

Jokainen voi edistää aivoystävällistä toimintaansa - ruoalla. Aivoystävällinen ruoka sisältää vitamiineja, kivennäisaineita ja pehmää rasvaa. Aivomme ovat riippuvaisia siitä, mitä syömme.

Olimme äitien ja tyttärien kesken kolme kokonaista päivää Kainuussa. Nautimme. Nautimme luonnosta, kiireettömyydestä, ruuhkattomuudesta laduilla ja rinteessä sekä puhtaan maukkaasta kainuulaisesta ruoasta. Yhteistyökumppanina ruokamatkassamme oli itäisen Kainuun toimija Wild Taiga.

Etätyöt jatkuvat, lounasta saa nauttia taas päivittäin omassa kodissa. Mitä taas laittaisi lounaaksi? Jotain helppoa ja nopeata valmistaa? Voisiko työnantaja tarjota työntekijöilleen ainekset ja reseptit jääkaapin lounasbuffetia varten lounasetuna?

Mitä vuosi 2022 tuo tullessaan? Kolmas koronavuosi on käynnistymässä. Sitran julkaisemassa kirjoituksessa kehoitetaan kysymään kavereilta, kollegoilta tai sukulaisilta vaikkapa vuoden 2022 sanaa, tapahtumaa, tunnetta, taitoa tai ominaisuutta. Tästä saakin aikaan mielenkiintoisen keskustelun. Kun siihen lisää vielä ruoan niin keskusteltavaa riittää....

Ikäihmisiltä kerätyissä muistoissa on usein kysytty, mitä muistoja sinulla on lapsuuden jouluista. Näissä vastauksissa nousee useimmiten esiin joulun tuoksu. Vastauksissa tulee hyvin harvoin esiin lahja- ja tavararöykkiöt. Mikä on joulun tuoksu? Monille joulun tuoksua ovat piparkakkujen ja glögin tuoksu, kuusen tuoksu. Ikäihmiset kertovat usein...

Pielisen kalajalosteen valikoimista löytyy mainio tuote, Arkikala. Arkikala-säilyke sisältää silakkaa ja muikkua. Tiesitkö, että silakka ja muikku taipuu säilykkeeseen erinomaisesti ja niistä voi valmistaa vaikka mitä herkkuja, kuten Arkikala-nachot.

Eilen minulla oli ihana live Zoomissa - vardagsmat och nya matvindar Mothers in Business organisaation jäsenille Rohkeasti ruotsiksi -hankkeen puitteissa. Koko live ruotsiksi, resepti ja ruoanvalmistuskin. Ihanaa rohkeutta ja heittäytymistä osallistujilta, valmistaa ruokaa ohjatusti ei omalla äidinkielellään vaan toisella kotimaisella kielellämme.

Lahjan antaminen on mieluisaa. Vielä mieluisampaa se on silloin kun lahjan saaja pitää lahjastaan ja siitä tulee hyvä mieli sekä antajalle että saajalle.