• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Lähiruoka on noussut viime vuosina yhä suurempaan suosioon. Sen merkitys ympäristön ja paikallisen talouden kannalta on merkittävä, mutta yhtä lailla sen rooli ruokakulttuurissa on huomionarvoinen. Monissa kunnissa lähiruoan käyttö on edelleen vähäistä, jopa edustuspalveluissa. Mitä voitaisiin tehdä tilanteen parantamiseksi?

Maanantaina alkoi historiallisesti uusi ajanjakso suomalaisessa alkoholimyynnissä. Viinit saapuivat ruokakauppoihin. Tämä muutos voi jopa kannustaa alkoholinkäytön vähentämiseen. Kahdeksanprosenttiset viinit ovat mahdollisuus.

Suomalaisuuden ytimeen voi päästä myös siiderien kautta. Meillä suomessa valmistetaan myös aito siideriä. Kyllä. Ja koko ajan kehittyvällä ammattitaidolla. Suomalainen aito siideri tehdään suomalaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita ja luonnollisilla käymismenetelmillä.

Hymähtelin ja vähän häpeilinkin kertoessani työmatkoistani Aurinkorannikolle ja Fuengirolaan. Ihan oikeasti oli näin, mutta ei enää. Moni tuntee Fuengirolan lähinnä turistirysänä ja örvellyspaikkana, mutta todellisuudessa se on paljon enemmän. Paljon enemmän kuin pelkät hiekkarannat ja brittituristien täyttämät pubit sekä suomalaisten...

Astuessasi Tallink Silja Linen laivoille, astut samalla matkalle makujen maailmaan, joka on kudottu herkullisten viinien ja ruokien värittämänä. Joka toinen vuosi valittavat laivaviinit ovat valikoituja aarteita, jotka takaavat matkustajilleen unohtumattoman makumatkan merellä. Nyt toukokuun alussa laivoille tulleet vuoden 2024 laivaviinit...

Kulttuurin merkitys palautumiselle ja hyvinvoinnille on usein aliarvioitu, mutta se voi olla yhtä tärkeää kuin liikunta tai urheilu. Konsertit, ooppera, baletti ja elokuvat tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia hetkestä täysin siemauksin.