Nyt Tekeillä -Blogi

 


Salossa osataan paikallinen ruoka. No onhan Varsinais-Suomi Suomen vilja-aitta ja Salo osaltaan maamme suurin maatalouskaupunki. Kyllä, suurin kun mitataan liikevaihdolla.

Pörriäiset ja kestävä kehitys - Satokausikalenteri ja Fiskars, kuuluvat yhteen. Mutta miksi. Fiskars haluaa kannustaa harkittuihin valintoihin pihoilla. Harkituilla valinnoilla edistämme ympäristömme hyvinvointia. Työkaluillakin on väliä. Useat Fiskarsin työkalut on suunniteltu edistämään kasvien tervettä kasvua mm leikkauskulman oikealla...

Eurooppalaisuus ja ruoka ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Eurooppa on tunnettu monipuolisesta ja laadukkaasta ruokakulttuuristaan. Jokaisella Euroopan maalla on oma perinteinen keittiönsä ja ruokalajinsa, jotka ovat vaikuttaneet moniin muihin maailman keittiöihin.

Sana Piemonte tuo jo heti suuhuni tunteen herkullisista ruoka- ja juomakokonaisuuksista, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Piemonten työmatkan tarkoitus oli sukeltaa syvemmälle paikallisiin viineihin, ruokiin ja ruokafilosofiaan. Sinne pääsin ja jotakin todella oivalsin

Suomalainen ruoka voi olla menestystarina maailmalla. Menestystarina se on silloin kun haluamme tehdä parasta, luotamme korkeaa laatuun ja viemme osaamistamme maailmalle yhdessä. Voimme ihan aidosti unohtaa mm mämmin maailmanvalloituksen. Jotta mämmi menestyisi maailmalla siihen tarvittaisiin sosiaalisen median ihmelento.

Suomalainen ruoka on ravitsevaa, turvallista, innovatiivista ja maukasta. Sitä sietää viedä maailmalle. Ruokavienti on yksi niistä mahdollisuuksista, joilla luomme eväitä kasvuun. Ruokavienti on erinomainen keino yhdistää myös koulutusvientiin.

Sunnuntaina äänestettiin eduskuntavaaleissa. Minua vuonna 1989 Kokoomusnuoriin liittynyttä vaalien tulos ilahdutti. Kokoomus tuli takaisin ja sai ansaitsemansa voiton. Kokoomuslaisuuden 34-vuotis taiteilijajuhlaa on ilo viettää vaalivoiton huumassa.

Olen aina laihduttanut, aina ollut väärän kokoinen ja aina ollut arvostamatta kehoani. Olen laihduttanut kymmeniä ellei satoja kiloja. Vielä kohta 53-vuotiaanakin näin on. Valitettavasti. Tykkään hyvästä ruoasta ja juomasta, ajoittain iskee ahmiminen päälle. Varsinkin herkkujen kanssa. Ikinä en ole ollut superhoikka, mutta ihan normaalin kokoinen...