Nyt Tekeillä -Blogi

 


Olen reilut 52 vuotta ollut tyytymätön kehooni. Se on pitkä aika. Elämä on ollut jatkuvaa laihduttamista, erilaisia kuureja, hetkellistä parantumista ja sitten taas retkahtamista.

Yhteistyö AMKA Finland Oy ja Tbilvino Wines. Marraskuun ensimmäinen päivä, pimeä kausi on alkanut. Avaan ravintola Purpurin oven Helsingin Rikhardinkadulla. Ravintolaan astuessani edessäni ovat kuohuviinilasit, korviini kantautuu mukava puheensorina ja silmissäni tunnelmallinen hämärä saa kaikki näyttämään pehmeän hämärähyssyiseltä. Yllättävä levon...

Kiitollisuus on taito, jota olen opetellut pitkään. Nuorempana ajattelin, että ruoho on vihreämpää aidan tuolla puolella, muilla on varmasti paremmin ja joku muu on parempaa kuin tämä minun oma.

Meillä oli kaksi viikkoa vaihto-oppilas, joka toi mukanaan erityisen ruokavalion gluteeniton ja kaura-allergia. Jonkin aikaa meni pohtiessa kuinka tästä selvitään. Gluteenittomuuden kanssa täytyy olla tarkkana ja lisänä vielä kaurattomuus. Huh huh ajattelin alkuun.

Lämmin kesäilta, lautasella suomalaista juuri savustettua kalaa ja uusia perunoita ja lasissa on kylmä olut. Oi ihanaa ja niin todellista Suomi-herkkua.

Mitä olisi elämä ilman juhlia. Minusta ainakin todella tylsää. Tykään arjesta ja olen järjestänyt oman arkeni niin, että se on myös mielekästä. Vapaa-aikana on kiva välillä järjestää erilaisia juhlia, ainakin meidän perheen mielestä-

Olin viime viikon Luxemburgissa edistämässä suomalaisen ruoan pääsyä luxemburgilaisille ja eurooppalaisille markkinoille. Mikä viikko se olikin! Suuri menestys. Ei ihme. Suomalaiset raaka-aineet ja ruokatuotteet ovat superia.

Olen aina tuntenut vetoa ulkomaille, valoon. Jo pienenä sain matkustaa vanhempieni kanssa pitkin Eurooppaa kesäisin usean viikon ajan automme perässämme asuntovaunu. Kun en enää matkustanut vanhempieni mukana lähdin kesäisin ulkomaille opiskelemaan kieliä. Ensimmäisen oman ulkomaanmatkani tein 13-vuotiaana Englantiin kielikurssille. Sen jälkeen...