Lounas-live


Lounas-liven aikana valmistetaan maistuva ja ravitseva lounasateria. Ruoanvalmistus tapahtuu ohjattuna; jokainen osallistuja omassa kotikeittiössä. Lounas-liveen voidaan yhdistää tiimin kokous.

Ohjaus järjestetään verkkohuoneessa, kuten Teams, Meet tai Zoom. Osallistujia voi olla maksimissaan 15 henkilöä. Osallistuja tarvitsee oman tietokoneen internet-yhteydellä sekä kotikeittiön perustyövälineet. Palvelu soveltuu erinomaisesti työpaikan tiimille yhteisöllisyyttä luovana ja työhyvinvoinita kehittävänä kertaluontoisena tai useampikertaisena ohjelmana tai yhteisölle.

Esimerkki yhteisöllisen virtuaalilounaan kulusta: 

5 pv ennen tilaisuutta lähetetään sähköpostitse ostoslista hankittavista ruoka-aineista sekä tarvittavista välineistä. Reseptit ovat pääsääntöisesti kahdelle tai neljälle henkilölle, jolloin valmistettua ruokaa jää myös seuraavalle aterialle.

Virtuaalihuone aukeaa 15 min ennen lounaan alkua. Alkusanojen ja aikataulun läpikäynnin jälkeen aterian valmistaminen alkaa kotikeittiöissä ohjatusti. 

Ohjaaja valmistaa lounasta omassa kotikeittiössään samanaikaisesti kuin osallistujat omissa keittiössään. Mikäli valmistettava ruoka on kypsymistä vaativaa voivat osallistujat pitää omaa palaveriansa tämän välin aikana.

Lounasvaihtoehtoja, esimerkiksi: 

Ruokaisa ja aivoja ravitseva salaatti, jolloin itse valmistukseen menee aikaa noin 20 min. Lisäksi varataan aikaa yhdessä lounastamiseen esim 40 min. (Kokonaisaika 60min)

Maukas ja ravitseva uuni/keittolounas. Tällöin valmisteluun menee aikaa noin 20 min. Ruoan kypsymisen aika, esim. 30-60 min, voidaan käyttää palaveriin. Ruoan valmistuttua syödään yhdessä vapaasti keskustellen. Kokonaisaika 1:30-2h

Plus-palveluna voidaan tuotteeseen lisätä käytännönläheinen ravitsemuskoulutus tai tiimin tarvitsemia toimintoja kuten tutustuminen tai ryhmäytyminen.

Yhdessä ja etänä -lounas
Yhdessä ja etänä -lounas


Tallenteita live-tapahtumista, joissa Kati kouluttaa.

Birkkalan Helmi-live 9.2.2022, valmistuksessa kermainen papu-speltitto
Birkkalan Helmi-live 13.2.2022, valmistuksessa Birkkalan emännän kookos-currywokki