Espoo on ruokakaupunki!

21.08.2023

Espoo on ruokakaupunki, joka tarjoaa kattavan valikoiman ruokailumahdollisuuksia tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin. Riippumatta siitä, oletko kiinnostunut gourmet-ruoasta, perinteisistä paikallisista mauista tai kansainvälisistä herkuista, Espoossa on varmasti jotain, mikä miellyttää makunystyröitäsi.

Espoo sijaitsee meren ja metsien läheisyydessä, mikä tarkoittaa, että paikalliset ravintolat voivat hyödyntää laadukkaita raaka-aineita, kuten kalaa, metsämarjoja ja riistaa. Harmillisesti yhtään ammattikalastajaa ei enää Espoossa enää ole, mutta mm Hanasaaren kulttuurikeskuksen ravintola Platsilla on oma kalastaja, jolta he saavat usein tuoretta kalaa asiakkaiden lautaselle.

Espoossa on useimmille, jopa meille espoolaisille, yllättävänkin paljon ruokatuotantoa. Leipomot, kuten Halmeen leipomo, Kaisan Cafe ja Linnan marenki ovat jo monille tuttuja. Monissa ruokakaupoissa löytyy oma jauholeipomo ja lähiöiden kortteleissa on useita toinen toistaan maukkaampia leivonnaisia leipovia pienleipomoita ja kotileipomoita.

Keran halleilta löytyy kasvisruokainnovaatioita kuten Silmusalaatti ja Ferm Foods sekä kolme olutpanimoa. Olutpanimoitahan täällä meillä onkin, Suomen eniten. Uuden polven kasvisruokakehittämistä tehdään Espoossa isosti. Pitäähän täällä pääkonttoriaan ja kehittää ruokatuotteitaan mm MeEat co sekä ilmasta proteiinia kehittävä Solar Foods.

Monille yllätykseksi täällä on myös jäätelövalmistusta. Minun tiedossani ainakin neljä jäätelövalmistajaa: Gelato Lab, Halmeen leipomo, Caminito ja Bistro o´Mat Tapiola. Lisäksi monissa kotikeittiöissä Espoossa tykätään valmistaa itse jäätelöä.

Monilla parvekkeilla ja kotipihoilla kasvatetaan myös paljon yrttejä ja kasviksia sekä marjoja omaan käyttöön. Osin myös omavaraisuuttakin löytyy.

Espoo-päivä on erinomainen tilaisuus kokoontua yhteen dinnerille. Kutsu ystävät saman ruokapöydän ääreen ja nauttikaa espoolaista ruokaa. Se onnistuu ja on nautinto. Se on Dinneri Espoossa.