Fuengirola on mainettaan parempi

18.05.2024

Hymähtelin ja vähän häpeilinkin kertoessani työmatkoistani Aurinkorannikolle ja Fuengirolaan. Ihan oikeasti oli näin, mutta ei enää. Moni tuntee Fuengirolan lähinnä turistirysänä ja örvellyspaikkana, mutta todellisuudessa se on paljon enemmän. Paljon enemmän kuin pelkät hiekkarannat ja brittituristien täyttämät pubit sekä suomalaisten örväilykeskittymät. Olen löytänyt kaupungista aivan uuden puolen, joka yllättää monipuolisuudellaan ja aitoudellaan.

Ruoka on tärkeä osa andalusialaista kulttuuria ja Fuengirola ei ole poikkeus. Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat autenttista espanjalaista ruokaa, tuoreista merenelävistä perinteisiin tapaksiin. Paikalliset ruokamarkkinat, tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen tuoreisiin raaka-aineisiin ja maistella paikallisia herkkuja. Alueen ruokakaupoissa niin isoissa kuin pienissä on erinomainen valikoima mm tuoretta kalaa ja mereneläviä sekä kauden mukaisia kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Fuengirola tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Kaupungin rantapromenadi Paseo Maritimo on yksi Euroopan pisimmistä ja tarjoaa upeat puitteet lenkkeilyyn, pyöräilyyn tai rauhallisiin kävelyretkiin meren äärellä. Sitä edes ja takaisin olen minäkin kulkenut ja huomaan kävellessäni työtapaamisesta toiseen kulkeutuvani lähes aina Paseolle kulkemaan. Lisäksi kaupungin läheisyydessä sijaitseva Mijas-vuoristo tarjoaa vaellusreittejä, joilta avautuvat näkymät yli Aurinkorannikon. Vaellus Mijas-vuorilla onkin kuulemma täydellinen tapa yhdistää liikunta ja luonnon kauneus. Minä en ole vielä päässyt Mijas-vuorille, mutta ehkä jo seuraavalla työmatkalla tänne.

Yksi Fuengirolan erityispiirteistä on eläväinen ja aktiivinen suomalaisyhteisö, joka tuo kaupunkiin oman ainutlaatuisen lisänsä. Fuengirolassa asuu ja vierailee tuhansia suomalaisia, jotka ovat luoneet kaupungista toisen kodin itselleen. Suomalaisia kouluja, ravintoloita ja liikkeitä löytyy useita, ja suomalaisyhteisö järjestää monenlaisia tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden, pääosin kuitenkin talvikaudella. Tämä yhteisö elää aivan normaalia arkea, mutta nauttii samalla Aurinkorannikon tarjoamista mahdollisuuksista ja ilmastosta. Täältä suomalaisyhteisöstä löytyy niin opettajat, lääkärit, hammaslääkärit, sairaanhoitajat, remontintekijät, toimittajat, ravintoloitsijat, yrittäjät, eläkeläiset jne

Enää en häpeile, kun kerron työmatkakohteestani. Miksi häpeilisin? Fuengirola on mainettaan parempi. Suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen avoimin mielin. Fuengirola saattaa yllättää sinutkin!