Itämeri-päivä
Mitä Itämeri merkitsee minulle? Meren tuoksua ja tunnetta iholla uinnin jälkeen, kauneutta ja suurta vapauden tuntua. Itämeri on minulle tärkeä. Olen aina asunut rannikolla, varhaislapsuudessa saarellakin.
Mitä minä voin tehdä Itämeren hyväksi? Minulle ja monille meistä helpoin tapa on nauttia Itämeri-ystävällistä ruokaa: Itämerestä pyydettyä parvikalaa ja raikkaita kasviksia.
Olisiko tässä sinulle arkimenu?
Kalamurekepihvit villikalasta
Kukkakaalimuhennos
Maukas jogurttikastike
Ohessa ostoslista ja reseptit
www.katipohjanmaa.fi
Kalamurekepihvit villikalasta:
2 prk (á 150 g) leppäsavukalaa tai muuta kotimaista säilykekalaa
2 kananmunaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 prk 70g tomaattipyre
2 tl sitruunanmehua
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Rypsiöljyä
Valuta kaloista öljy
Siirrä kalat kulhoon
Lisää muut ainekset
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi
Kuumenna pannulla tilkka öljyä
Nostele pannulle kahden lusikan avulla taikinanokareita ja tasoita lusikalla pihveiksi
Paista keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi
Kukkakaalimuhennos
1 kpl kukkakaali, noin 500-600 g
125 g sulatejuusto esim Koskenlaskija
Suolaa
Muskottipähkinää
Keitä kukkakaali kypsäksi
Kaada keitinvesi pois, säästä noin ½ dl
Pilko sulatejuusto kukkakaalin joukkoon
Soseuta kukkakaali ja sulatejuusto tasaiseksi muhennokseksi
Lisää joukkoon tarvittaessa suolaa ja muskottipähkinää
Jos haluat muhennoksen olevan juoksevampaa lisää joukkoon keitinlientä
Jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sinappia esim Dijon
2 tl sokeria
(Yrttejä maun mukaan)
Ostoslista
½ sitruuna
1 kpl kukkakaali n 500-600g
Vihersalaattiaineksia oman maun mukaan
2 kpl kananmuna
125 g sulatejuusto esim Koskenlaskija
2 dl maustamaton jogurtti
1 ½ dl kaurahiutale
2 prk á 150 g leppäsavukalaa tai muuta kotimaista säilykekalaa
1 prk 70 g tomaattipyre
Mustapippuria
Suolaa
(Muskottipähkinää)
2 tl sokeri
2 rkl sinappia, esim Dijon
Rypsiöljyä paistamiseen