Kun kulttuuri ja ravintolan sisustus lyövät kättä

21.02.2024

Kulttuuria ja naurua -retki suuntasi tällä kertaa päiväretkenä Tallinnaan. Naisten kesken ja vain naisten jutuista nautiskellen. Ja aina mukana kulttuuria enemmän tai vähemmän. Kulttuuria ja naurua -retket ovat varsinaisia henkireikiä meille viiskymppisille ystävyksille.

Suunnitelmissa oli laivamatka ruoasta nauttien ja keskustellen. Se onnistui Eckerö Linella, erityisen hyvin käyttäessämme Lounge-palvelua molempiin suuntiin.

Oletko koskaan pohtinut, miten kulttuuri ja ravintolan sisustus voivat täydentää toisiaan luoden ainutlaatuisen kokemuksen? En minäkään kunnes eilen koin ja havahduin. Tallinnassa sijaitseva PoCo Art Museum ja ravintola Pomo tarjoavat yhdessä hämmentävän elämyksen. Elämyksen, jossa taide ja ravintolan sisustus kohtaavat luoden unohtumattoman yhdistelmän.

En minäkään tätä ollut tajunnut ennen kuin Rotermannista kävelimme PoCo Art Museum museovierailun jälkeen kymmenisen minuuttia lounalle ravintola Pomoon. Ravintolan olimme valinneet nuorisoltamme saadun suosituksen pohjalta.

Museo on omistettu postmodernille kulttuurille ja kokoelmat kattavat laajasti tunnettuja teoksia ja ainutlaatuisia taideinstallaatioita. Museon seinillä on esillä mm Warholin, Lichtensteinin ja Banksyn taideteoksia. Museon nurkissa kajahtelevat 80-luvun musiikkihitit. Kokoelma on yksittäisen henkilön omistama, joka on perustettu museoksi kesäkuussa.

PoCo Art Museumissa pop-kulttuuri ei ole vain näyttelyissä, vaan se on elävä osa tilaa, joka vie matkalle menneisiin vuosikymmeniin. Yllättäen koimme näyttelyä täydentävän tunnelman valitsemassamme lounaspaikassa Tammsaaren puistossa. Erityisesti ravintolan sisustuksen kautta.

Ruoka oli aitoa italialaista ja ravintolassa on mm aito napolilainen pizzauuni. Meidän seurueeen lounaaksi valkoitui guazzetto (tomaattinen kalakeitto), pasta marinaa ja tryffelirisotto. Ruokajuomina nautimme proseccoa ja venetolaista punaviiniä. Sisustus Pomossa on hurmaavan hauska. Vintage-henkiset kalusteet luovat rennon ilmapiirin ja erilaiset patsaat ja teokset hillittömän hauskoja yksityiskohtia. Ravintolasta löytää mm Michelangelon David-patsaan ja parin Esa-Ines Ettin silmiä. Saniteettitiloissakin voisi viettää aikaa, jopa pidempäänkin.

Onko sinulla osunut näin, kun kulttuurielämys ja ravintola aidosti täydentävät toisiaan?