Hyvä ystävä minulle
Kyllä me tiedämme, ystävät ovat merkityksellisiä. Laitoin Googleen hakusanat ystävät ja hyvinvointi ja neljä ensimmäistä otsikkoa ovat "ystävät pitävät meidät terveenä, miksi" "ystävyys luo hyvinvointia arkeen" "hyvä ystävä hellii monin tavoin" "hyvät ystävät hellivät terveyttä". Tässähän ne oleelliset ovat. Vai ovatko?
Mitä jos en olekaan ystävä itselleni? Mitä jos voimavarani menevät taisteluun itseni kanssa?
Hyvä ystävä on puolellani. Tänään on hyvä päivä olla oman itseni paras ystävä. Ohessa eväitä omana parhaana ystävänäni olemiseen, jotka minulla tulivat mieleen näin ystävänpäivänä
pysähdy kuuntelemaan itseäsi vaikkapa makoilemalla hetki tai pidempi hetki sohvalla
ilahduta itseäsi jollain kauniilla esimerkiksi hankkimalla itsellesi upeita ja maukkaita yrttejä ja asettelemalla ne kauniisti keittiön pöydälle tai ikkunalaudalle
yllätä itsesi vaikka pitämällä kiireetön ja nautinnollinen ateriahetki
valmista ruoaksi jotain raikasta ja kaunista, joka ilahduttaa sinua
ole iloinen niistä asioista, joita sait päivän aikana hoidettua
katso itseäsi peilistä ja kehu, kehu niin kuin kehut parasta ystävääsi
Jos et tiedä, millä ruoalla voisit ilahduttaa itseäsi niin ohessa minun ehdotus ihanasta kevättäkin henkivästä salaatista
Lohisalaatti kreikkalaisittain, resepti kahdelle
Tarvittavat välineet: leikkuulauta, kokkiveitsi, ruokalautaset
1 ruukku salaattimix tai muita vihersalaattiaineksia makusi mukaan
1 rasia 250 gr kirsikkatomaatteja
100 gr feta- tai salaattijuustoa
10 kpl kivettömiä oliiveja
3 kpl porkkana
10 cm kurkku
½ dl kuorittuja auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
Aloita tsatsikin valmistuksella
Huuhtele ja pilko salaatti kahdelle lautaselle
Kuori ja lohko porkkanat
Lohko kurkut
Laita porkkanat ja kurkut kulhoon
Huuhtele ja puolita kirsikatomaatit ja asettele kahdelle lautaselle, säästä muutama koristeluun
Kuutioi tai murenna feta/salaattijuusto, ripottele vihersalaatin päälle
Tee tsatsiki valmiiksi
Paista lohi
Asettele tsatsiki lautasen reunalle
Asettele lohi salaattipedin päälle
Asettele oliivit salaatin päälle
Ripottele auringonkukansiemenet annokselle
Paistettu lohi
Tarvittavat välineet: leikkuulauta, kokkiveitsi, paistinpannu
300 gr lohi tai 2 kpl lohimedaljonki
Suolaa
Pippuria
2 kpl sitruunalohko
Leikkaa lohi medaljongeiksi: Leikkaa fileestä noin 4 cm viipaleita. Viillä viipale keskeltä nahkaan asti (ei nahan läpi), jotta voit taittaa palan "perhoseksi".
Paista lohi kypsäksi pannulla miedolla lämmöllä
Mausta suolalla ja pippurilla
Asettele sitruunanlohkot lohen vierelle
Tsatsiki
Tarvittavat välineet: leikkuulauta, kokkiveitsi, raastin, siivilä
20 cm pala kurkkua
½ tl suolaa
1 - 2 kpl valkosipulinkynttä
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
reilu ripaus rouhittua mustapippuria
½ tl kuivattua minttua tai
½ dl tuoretta minttua
Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi.
Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola.
Valuta 15-30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja jogurtti.
Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja mintulla.