Suosi suomalaista

21.09.2021

Suosi suomalaista on meihin suomalaisiin vahvasti iskeytynyt mainoslause. Sanotaan, että suomalainen työ ja osaaminen ovat hyvinvointimme ja menestyksemme perusta. Suomalainen ruoka on terveellistä, puhdasta ja turvallista. Tänä päivänä suomalainen ruoka on myös innovatiivista, erityisesti ruokateollisuutemme on kunnostautunut tällä sektorilla.

Suomalainen ruokakulttuuri kehittyy ja uudistuu. Olihan jo vuonna 2017 Suomen kansallisruoka äänestyksessä mukana pizza. Tankkauksen rinnalle ovat tulleet mukaan vahvemmin makuelämykset ja halu tietää ruuan alkuperästä. Ruokakulttuuri ympäröi meitä ja itse kullakin on suomalaiseen ruokakulttuuriin oma näkökulmansa.

Meidän jokaisen oma näkökulma suomalaiseen ruokaan ja ruokakulttuurin on oikea. Juuri se oikea meidän omista lähtökohdistamme. Meidän jokaisen makuaistimmekin aistii hieman eri tavalla, yksilöllisesti.

Meillä kaikilla on vastuu omasta ruokailustamme, omasta ravitsevasta ja monipuolisesta ravintoaineiden saannista sekä siinä samalla Suomen menestystekijöistä. Hyvä on muistaa noudattaa ravitsemussuosituksia ja syödä lautasmallin mukaisesti. Käyttämällä monipuolisesti suomalaisen satokauden tuotteita tuemme suomalaisia elintarvikealan toimijoita, mutta pidämme huolta meidän omasta terveydestämme.

Tänään tein lounaakseni täysin suomalaisen salaatin ja nautin juomana suomalaista The Good Guys Kombuchaa. Maistui huikean hyvälle yhdessä. Vielä näin syyskuun puolen välin jälkeen on mukavasti saatavilla tuoreita satokauden kasviksia. Valmistukseen minulla meni aikaa noin 5 minuuttia, sillä kananmuna oli jo valmiiksi keitettynä.


Olisiko tällaisessa salaatissa esimerkiksi ja lounasajattelussa vientiajatusta yhdistettynä suomalaisen kotitalousopetuksen vientiin? Minä olen kiinnostunut toimimaan sopivien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lähteet:
www.kasvikset.fi
www.hyvaasuomesta.fi
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/ohjelmat/food-from-finland