Luxemburgin kautta maailmalle

18.09.2023

Suomalainen ruoka tunnettuna puhtaudesta, laadusta ja luonnollisista raaka-aineista tekee siitä houkuttelevan vientituotteen ympäri maailman. Luxemburg on yksi hyvinkin mielenkiintoinen ja eksklusiivinenkin markkina-alue

Luxemburg on pieni, mutta vauras maa, jossa on suuri kysyntä korkealaatuisille ruokatuotteille. Suomalaiset ruokatuotteet täyttävät monet niistä vaatimuksista, jotka ovat tärkeitä luxemburgilaisille kuluttajille. Luxemburgilaisten korkea ostovoima johtuu useista tekijöistä:

  1. Korkeat keskiansiot

  2. Maan vahva talous, paljon kansainvälisiä yrityksiä ja pankkeja

  3. Pieni väestö, kansantulo jakautuu suhteellisen pienelle väestölle

  4. Verohelpotukset, Luxemburg tarjoaa monille asukkailleen verohelpotuksia ja etuja

Luxemburg tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden suomalaiselle ruokaviennille. Kilpailu on kuitenkin kovaa onhan maa ympyröity korkealaatuisia ruokatuotteita tuottavilla mailla kuten Ranska, Saksa ja Belgia. Luxemburg on kaiken keskellä mahdollisuus, tärkeä ja mielenkiintoinen portti Euroopan ruokamarkkinoile sen sijainnin, infrastruktuurin ja taloudellisen vahvuuden ansiosta.

Luxemburg on erinomainen portti lähteä avaamaan tai laajentamaan suomalaisten ruokatuotteiden vientimarkkinoita. Oleellista on keskittyä tuotteiden ainutlaatuisuuuteen, puhtauteen ja aitouteen.

II annual Finnish Food week in Luxemburg 2-6 lokakuutta 2023 on  tapahtumakokonaisuus avata suomalaista ruokavientiä. Tapahtumakokonaisuus luo suomalaisille ruokatoimijoille oven luxemburgilaiselle ruokatukkurille Le Provencalelle sekä ruoka-alan monitoimijalle Compass Groupille. Tapahtumaviikon aikana luxemburgilaisilla on mahdollisuus päästä nauttimaan suomalaista ruokaa Technopolis Luxemburgin MIN ravintolassa ja kahvilassa.

Vuonna 2023 mukaan osallistuvat yritykset edustavat omalta osaltaan Suomen huippua ja omaavat kaikki potentiaalin luxemburgilaisilla ruokamarkkinoilla. Mukaan lähtevät yritykset ovat: Bonne, Jukolan juusto, Kouvolan lakritsi, Kuohu Water, Malmgård, Rosten, Sussis Bageri ja Sallan villiporo.

Et freet mech!