Kaupallinen yhteistyö Järvikylä/Famifarm Oy
• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •
Katin Blogi
Peruna takaisin ruokapöytiin
Peruna on ollut suomalaisen ruokapöydän kulmakivi sukupolvien ajan, mutta viime vuosikymmeninä sen asemaa ovat haastaneet pasta ja riisi. Vuodesta 1965 vuoteen 2016 jokainen suomalainen on vähentänyt perunan syömistään noin sadalla kilolla – se on valtava muutos.
Kun sää, matalapaine, harmaus ja sade, vaikuttaa suoraan mieleen ja oloon. Tänä kesänä se on tuntunut erityisen vahvasti pitkien matalapainejaksojen aikoina. Väsymys.
Julkaisin hiljattain sosiaalisessa mediassa kesäsalaattiresepti-reelsin, jonka raaka-aineet olivat kotimaisia: varhaisperunaa, kaalia, kananmunaa, jogurttia ja mausteena piparjuuritahnaa (ruotsalaista) sekä sinappia. Yksinkertainen, sesonkiin sopiva annos – ja samalla hyvä esimerkki siitä, miten arkisilla valinnoilla voi tukea laajempia...
Ajatuksia yrittäjyydestä, kokkikilpailuista ja tasa-arvosta asiantuntijakentällä
Istuin Finnairin lennolla, kun vieressäni istuva ulkomaalainen liikematkustaja kysyi, mitä suomalaista tässä business-luokan ateriassa oli. Katsoimme annosta, ei mitään. Mikään osa ei ollut suomalaista ei edes leipä eikä myöhemmin tarjottu pulla. Tämä pieni hetki kertoo isosta asiasta: mitä me oikein viestimme itsestämme? Ja miten me suomalaiset...
Viime aikoina olen saanut osallistua moniin erilaisiin tilaisuuksiin. On ollut juhlia, asiakasiltoja, seminaareja ja verkostoitumistapahtumia niin Suomessa kuin ulkomaillamin. Niissä on tarjottu upeita ruokia, usein huipputekijöiden valmistamia. Kerta toisensa jälkeen minua on jäänyt vaivaamaan sama kysymys: kuinka hyvin ruoka ja juoma on mietitty...
Miksi meillä on aina kiire? Onko se suomalainen juttu? Vai juurtunut tapa kaupunkielämän rytmiin? Kiire on jatkuvasti läsnä – erityisesti Suomessa, missä työelämä pyörii tiukasti aikataulujen ja tehtävälistojen ympärillä.
Me puhumme usein osaajapulasta, taloushaasteista ja työllisyyden parantamisesta kunnissa. Mutta mitä jos alkaisimme puhua mahdollisuuksista – erityisesti niistä, jotka ovat jo täällä, valmiina käytettäväksi?
Millainen merkitys henkisellä vapaudella on työelämän valintoihin? Minna Canthin viisaat sanat ovat osoittautuneet ajankohtaisiksi myös omassa elämässäni. Tie oman intohimon löytämiseen ei ollut suora, mutta yrittäjyys ja ruokamatkailu avasivat ovet uudenlaiseen työntekemiseen ja vapauteen.
