Yhteistyö AMKA Finland Oy ja Tbilvino Wines. Marraskuun ensimmäinen päivä, pimeä kausi on alkanut. Avaan ravintola Purpurin oven Helsingin Rikhardinkadulla. Ravintolaan astuessani edessäni ovat kuohuviinilasit, korviini kantautuu mukava puheensorina ja silmissäni tunnelmallinen hämärä saa kaikki näyttämään pehmeän hämärähyssyiseltä. Yllättävä levon...
• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •
Katin Blogi
Kiitollisuus
Kiitollisuus on taito, jota olen opetellut pitkään. Nuorempana ajattelin, että ruoho on vihreämpää aidan tuolla puolella, muilla on varmasti paremmin ja joku muu on parempaa kuin tämä minun oma.
Gluteeniton tuli taloon
Meillä oli kaksi viikkoa vaihto-oppilas, joka toi mukanaan erityisen ruokavalion gluteeniton ja kaura-allergia. Jonkin aikaa meni pohtiessa kuinka tästä selvitään. Gluteenittomuuden kanssa täytyy olla tarkkana ja lisänä vielä kaurattomuus. Huh huh ajattelin alkuun.
Oluella paikallisuutta
Lämmin kesäilta, lautasella suomalaista juuri savustettua kalaa ja uusia perunoita ja lasissa on kylmä olut. Oi ihanaa ja niin todellista Suomi-herkkua.
Juhlia juhlia
Mitä olisi elämä ilman juhlia. Minusta ainakin todella tylsää. Tykään arjesta ja olen järjestänyt oman arkeni niin, että se on myös mielekästä. Vapaa-aikana on kiva välillä järjestää erilaisia juhlia, ainakin meidän perheen mielestä-
Suomalaisuus on superia
Olin viime viikon Luxemburgissa edistämässä suomalaisen ruoan pääsyä luxemburgilaisille ja eurooppalaisille markkinoille. Mikä viikko se olikin! Suuri menestys. Ei ihme. Suomalaiset raaka-aineet ja ruokatuotteet ovat superia.
Maailmalle valoon
Olen aina tuntenut vetoa ulkomaille, valoon. Jo pienenä sain matkustaa vanhempieni kanssa pitkin Eurooppaa kesäisin usean viikon ajan automme perässämme asuntovaunu. Kun en enää matkustanut vanhempieni mukana lähdin kesäisin ulkomaille opiskelemaan kieliä. Ensimmäisen oman ulkomaanmatkani tein 13-vuotiaana Englantiin kielikurssille. Sen jälkeen...
Olutta, kurpitsaa ja hiilineutraaliutta
Piemonten viinit
Kolme viikkoa ja kolme tastingia Piemonten viinitarhoilta, kaikki eri paikoissa ja kaikki aivan eri profiileilla. Mielenkiintoista ja maukasta.
Festariruokaa ja -juomaa!
Ihana festarikesä alkaa olla lopuillaan. Osallistuin Espoon Viinijuhlille ja Tagi on Popiin sekä kaksi kertaa Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaan. Lisäksi osallistuin kolmeen erilaiseen Dinneri Espoossa -tapahtumaan. Tapahtumien leppoisa ja iloinen tunnelma tarttui heti ja vei mukanaan.
